Indvielse af nye stenrev i Naturpark Lillebælt

Den 26. marts blev to nye dykkerstenrev i Lillebælt indviet i Middelfart. De to stenrev ligger ved dykkerklubben og ved Søbadet i Middelfart, som allerede er to populære dykkerspots. Den fascinerende verden af dyr og planter omkring stenrevene kan både opleves af snorkeldykkere og dykkere med flaske.

indvielse af nye stenrev

Borgmester Steen Dahlstrøm fra Middelfart Kommune holdt tale, hvorefter Søren Larsen – idemanden bag revene – klippede det røde bånd til stenrevene i vandet.

Stenrevene ligger helt tæt på land og rækker ca. 50 meter ud i bæltet til en dybde på ca. 20 meter ved Søbadet og ca. 10 meter ved dykkerklubben.

Når stenrevene har ligget noget tid, vil de blevet beboet af rurer, muslinger, alger, søstjerne og sønelliker, og der vil være masser af gemmesteder for fisk som sortkutling, ålekvabber, sej og torsk.

I Naturpark Lillebælt håber vi, at der fremover bliver inviteret til mange flere arrangementer af denne slags, da de øger forståelsen for de enorme naturværdier, der ligger gemt under overfladen, og forståelsen af, hvor vigtigt, det er, at vi balancerer brugen af havets ressourcer.