Havørreden på vej til Lillebælt

10. december 2015.

Måske er havørreden på vej til Lillebælt i massive mængder!  For få måneder siden blev der lagt nyt gydegrus i Harndrup Fjellerup Å. Det har medført en nærmest eksplosiv aktivitet for de gydende ørreder i vandløbet.

Se beviset nederst på siden her eller på  https://www.youtube.com/watch?v=XE6uNW_jPVw&feature=youtu.be

Havørreden vandrer op i vandløbene for at gyde. En del af den ørredyngel der kommer ud af det vil med tiden vandre ud i havet igen. Det betyder, at også Naturpark Lillebælt vil få STOR glæde af de nye individer, når de bestemmer sig for at springe ud som havørreder, og lande i Lillebælt – til stor glæde for lystfiskere og andre.

Havørreden er en af flere ørredtyper. Den er af samme art som bækørred og søørred. – De er individer af den samme art, der har valgt forskellige levesteder, og derfor udvikler sig forskelligt, men de tre typer yngler samme steder. Forskellen opstår når nogle af de unge ørreder gennemgår smoltificering. Dvs. de gennemløber en fysiologisk proces, for at kunne tilpasse sig livet i saltvand. De af ørrederne der ikke gennemgår denne proces bliver i åen eller bækken og bliver til bækørreder, mens ”smolten” vandrer nedstrøms og enten bliver i en sø, og bliver til søørreder, eller vandrer ud i havet og bliver til havørreder.

Læs også ”Fyn er verdens bedste til havørreder” klik her..

Havørred Fyn – fiskepladser Kort – Havørred Fyn

Fiskepladser ved Lillebælt klik her

Lystfiskerparadis – fiskeri i Lillebælt klik her

Find FiskeGuide til Lillebælt her klik her